Bal Kabaklı San Sebastian Tarifi
Bal kabaklı San Sebastian, cheesecake ve sonbahar tatlarını sevenlerin sıkça tercih ettiği, özel günlerde ve davet sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, bal kabaklı San Sebastian için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern sunumlarla hazırlayın, ister özel günlerde ikram edin, bal kabaklı San Sebastian tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Bal Kabaklı San Sebastian Malzemeleri
Bal kabaklı San Sebastian tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
500 gram bal kabağı700 gram tuzsuz beyaz krem peynir
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 su bardağı krema
4 adet yumurta
30 gram un
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karanfil tozu
1/4 muskat rendesi
1 tutam tuz
Bal Kabaklı San Sebastian Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, Bal kabaklı San Sebastian tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Bal kabaklı San Sebastian için ilk olarak bal kabağını büyük parçalar halinde buharda ya da fırında yumuşayana kadar pişirin. Ardından ezin. Daha pürüzsüz bir doku için mutlaka süzgeçten de geçirin.
- Vestel Stand Mikser'in çırpıcı ucunu takın, haznesine taze peynir ve şeker koyup yüksek hızda şeker eriyene kadar çırpın.
- Ardından hızı en düşük kademeye getirip sırasıyla karışıma krema, bal kabağı püresi, vanilya özü ve yumurtaları tek tek ekleyin.
- Un, tuz ve baharatları karıştırıp yavaş dönen karışıma azar azar ekleyip yedirin.
- Fırını 200 derecede fansız olarak ısıtın.
- Kelepçeli kek kalıbının içine karıştırdığınız iki kat yağlı kağıdı yerleştirip harcı ortasına dökün.
- Tatlıyı sıcak fırında üzeri kızarıp ortası hala hafif sallantılı olana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Fırından çıkan tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar yaklaşık 4 saat dinlendirip ardından servis edin. Bal kabaklı San Sebastian hazır.
Afiyet olsun...
