ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki zeytinyağlı ve baklagil sevenlerin sıkça tercih ettiği, yaz sofralarında meze olarak kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, barbunya pilaki için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel olarak hazırlayın, ister davet sofralarında ikram edin, barbunya pilaki tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.

Barbunya Pilaki Tarifi Malzemeleri

Barbunya pilaki tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.
 

Malzemeler:

1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet patates 
1 adet havuç
1 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
500 gram ayıklanmış taze barbunya (ya da dondurulmuş)
1,5 su bardağı sıcak su
Servis için:
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon

Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler hazırsa, barbunya pilaki tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
 

Yapılışı:

  1. İlk olarak sebzelerin doğrama işlemlerini tamamlayın. Soğanları ve sarımsakları ufak küpler halinde doğrayın. Patates ve havuçları ise barbunyalara yakın boyutlarda küpler halinde kesin
  2. Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici'nin et sote modunu seçip kapağı açık şekilde çalıştırın.
  3. Haznesi ısınan pişiricinin içine ilk olarak zeytinyağı, soğanlar, sarımsaklar, tuz ve toz şekeri koyup soğanlar saydamlaşana kadar kavurun.
  4. Ardından hazneye patates ve havuçları da ekledikten sonra karıştırın. Tekrar kaynamayı görünce domates püresi ve salçayı da ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
  5. Son olarak barbunyaları ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapatın.
  6. Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici'yi bakliyat moduna geçirin ve buhar valfini kapatın.
  7. Basınç valfi çıktıktan sonra süre otomatik başlayacaktır ve 20 dakikanın ardından pişiriciyi kapatın.
  8. Basınç valfi indikten sonra kapağı açın ve pilakiyi bir tepsiye alıp tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  9. Dinlenmiş barbunya pilakiye son olarak kıyılmış maydanoz, sızma zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...