Elmalı Çörek Tarifi
Elmalı çörek, tarçınlı ve meyveli hamur işlerini sevenlerin sıkça tercih ettiği, çay saatlerinde ve özel gün sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, elmalı çörek için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel hazırlayın, ister davet sofralarında ikram edin, elmalı çörek tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Elmalı Çörek Malzemeleri
Elmalı çörek, tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
Elmalı Çörek Hamuru İçin: :
190 gram un (2 su bardağından biraz az)3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
1 adet iri sert elma
Elmalı Çörekleri Pişirmek İçin: :
4 yemek kaşığı ayçiçek yağıElmalı Çörek Sosu İçin: :
1 çay bardağı pudra şekeri3-4 yemek kaşığı süt
Elmalı Çörekleri Süslemek İçin: :
File BademElmalı Çörek Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, elmalı çörek tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Elmalı çörek için ilk olarak elmanın çekirdeklerini çıkartıp kabuklu olarak ufak küpler şeklinde kesin.
- Bir kasede kuru malzemeyi karıştırın. Farklı bir kasede de sıvıları karıştırın. Ardından sıvı malzemeyi azar azar kuru karışıma spatula ile yedirin. Son olarak elmaları ekleyip karıştırın.
- Vestel Lightfry XXL’ın haznesine yağlı kağıt koyup hafifçe yağlayın. Harçtan büyük bir kaşık alıp hazneye dökün ve aralarında boşluk kalacak şekilde 3 tane daha ekleyin. Hamurların da üzerine çok az yağ gezdirip hazneyi kapatın.
- Lightfry’ı 200 derecede 10 dakikaya ayarlayıp çalıştırın. Sürenin sonunda çöreklerin üzeri kızarınca spatula ile tere çevirip süreyi 2 dakika daha uzatın.
- Sos için süt ve pudra şekerini karıştırın.
- Pişen çörekleri çıkartıp süt ve pudra şekeri karışımını üzerine gezdirin. Son olarak file badem serpip servis edin. Elmalı çörek hazır.
Afiyet olsun...
