
Etli Türlü Tarifi
Etli türlü, sebzeli ve etli yemekleri sevenlerin sıkça tercih ettiği, yaz ve sonbahar akşam yemeklerinde sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, etli türlü için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, etli türlü tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Etli Türlü Tarifi Malzemeleri
Etli türlü tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı300 gram dana kuşbaşı
1 baş sarımsak
3 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam karabiber
Etli Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, etli türlü tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- İlk olarak sebzeleri iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanları biraz tuzlu suda da bekletebilirsiniz. Sarımsakları soyun ve domatesleri de rendeleyin.
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’yi et sote modunda çalıştırın. Hazne ısınınca zeytinyağında etleri renkleri dönene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ve sebzeleri de ekleyip karıştırın.
- Sebzeler de ısınınca domates rendesi ile birlikte tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Son olarak kapağı kapatıp buhar valfini de kapatın.
- Süre sonunda sıcak bekleme modunda düdük düşene kadar bekleyin ve ardından kapağı açıp türlüyü sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...