
Fesleğenli Zeytinli Avokado Mezesi Tarifi
Fesleğenli zeytinli avokado mezesi, hafif ve aromatik tatları sevenlerin sıkça tercih ettiği, yaz akşamı sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, fesleğenli zeytinli avokado mezesi için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern sunumlarla hazırlayın, ister aile sofralarında ikram edin, fesleğenli zeytinli avokado mezesi tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Fesleğenli Zeytinli Avokado Mezesi Tarifi Malzemeleri
Fesleğenli zeytinli avokado mezesi tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
1 adet avokado10 yaprak taze fesleğen
2 yemek kaşığı labne
1/4 limonun suyu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için:
10 adet yeşil zeytin
4 adet kuru domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuçlu Zeytinli Avokado Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, Fesleğenli zeytinli avokado mezesi tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Vestel 8500 X Multi Blender Set’in el blenderın haznesine avokado, fesleğen yaprakları, labne, tuz, limon suyu ve zeytinyağını koyup pürüzsüz olana kadar el blenderından geçirin.
- Zeytinleri ve kuru domatesleri ufak parçalar halinde doğrayıp salata gibi karıştırın.
- Avokadolu karışımı servis tabağına alıp ortasını kaşıkla genişletip içini zeytinli salata ile doldurun ve zeytinyağı gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...