ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
Cevizli Peynirli Biber Ezme Tarifi

Fırında Limonlu Tavuk Patates Tarifi

Fırında limonlu tavuk patates, hafif ama lezzetli et yemeklerini sevenlerin sıkça tercih ettiği, akşam yemeklerinde sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, fırında limonlu tavuk patates için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, fırında limonlu tavuk patates tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.

Fırında Limonlu Tavuk Patates Tarifi Malzemeleri

Fırında limonlu tavuk patates tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.
 

Malzemeler:

6 adet orta boy patates
8 adet derisiz tavuk kalça
1,5 limon
1 tutam tuz
1 tutam kekik
1 tutam toz kırmızı biber  
1 tutam karabiber
1 tutam sarımsak tozu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
10 adet kiraz domates
1 avuç maydanoz

Fırında Limonlu Tavuk Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler hazırsa, fırında limonlu tavuk patates tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
 

Yapılışı:

  1. İlk olarak patatesleri soyup elma dilim şeklinde dörde bölün.
  2. Vestel Ankastre Fırın’ı alt üst fanlı olarak 220 derecede ısınmaya bırakın.
  3. Büyük bir kasede patatesleri, tavuklar, limon suyu, limonun kabukları,zeytinyağı tuz ve baharatlarla harmanlayın.
  4. Fırın tepsisinin tabanına patatesleri üstlerine de tavukları dizin. Kasede kalan sostan limon kabuklarını çıkartın ve sosu suyla karıştırıp tepsiye dökün.
  5. Defne yaprağını da tavukların altına yerleştirin.
  6. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirin ve tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından fırının derecesini 150 dereceye düşürün.
  7. Patatesler de yumuşayana kadar pişirme işlemine 15-20 dakika daha devam edin.
  8. Son olarak fırını üst ızgara moduna getirip 180 dereceye ayarlayın ve tavukların üzerine dörde bölünmüş kiraz domatesler ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  9. Yemeği fırından çıkartın 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ve üzerine maydanoz ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...