
Havuçlu Tahinli Tarator Tarifi
Havuçlu tahinli tarator, hafif ve sağlıklı tatları sevenlerin sıkça tercih ettiği, meze sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, havuçlu tahinli tarator için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern sunumlarla hazırlayın, ister özel günlerde ikram edin, havuçlu tahinli tarator tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Havuçlu Tahinli Tarator Tarifi Malzemeleri
Havuçlu tahinli tarator tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
2 adet havuç1 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 avuç dereotu
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
1/2 çay bardağı tahin
1/2 limonun suyu
Havuçlu Tahinli Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, havuçlu tahinli tarator tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Havuçları ve sarımsağı Vestel 8500 X Multi Blender setin rende aparatı ile rendeleyin.
- Geniş bir tavada zeytinyağında susamları orta ateşte biraz kavurun ve rendelenmiş malzemeyi tavaya aktarın. Biraz da tuz ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
- Bir kasede yoğurt, ince kıyılmış dereotu, sotelenmiş ürünler, karabiber, kimyon, tahin ve limonu karıştırıp servis tabağına alın.
- Servis esnasında mezenin üzerine çok az daha tahin ve biraz da çörek otu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...