
İçli Köfte Tarifi
İçli köfte, etli ve geleneksel tatları sevenlerin sıkça tercih ettiği, özel gün sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, içli köfte için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel hazırlayın hazırlayın, ister davet sofralarında ikram edin, içli köfte tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
İçli Köfte Tarifi Malzemeleri
İçli köfte, tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
İç harcı için:3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuza
300 gram orta yağlı dana kıyma
1 tutam kimyon
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam yenibahar
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz
1 avuç kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Dış harcı için:
1.5 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı irmik
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
250 gram az yağlı dana kıyma 1 yemek kaşığı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, içli köfte tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- İç harç için geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Ufak küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuz ekleyerek yumuşayana kadar soteleyin.
- Ardından kıymayı da ekleyip tencerede su kalmayana kadar kavurmaya devam edin.
- Son olarak baharatları, salçaları cevizleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve son olarak maydanoz, nar ekşisi ekleyip ocaktan alın. Harcı bir gün önceden de hazırlayıp soğutabilirsiniz.
- Dış harcı için Vestel Stand Mikser’in haznesine bulgur,irmik, tuz ve sıcak suyu koyup karıştırın. Ağzını örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Ardından bulgurları hafifçe kabartın. Kalan bütün malzemeyi de hazneye koyup macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Vestel Kıyma Makinesi’nin içli köfte aparatını takın. Harcı makinenin haznesine koyup çalıştırın ve 5-6 santimetre boyunda parçalar çıktıkça nazikçe koparın.
- Her bir parçayı avucunuzu ıslatıp alttan kapatın, soğuk harcı içine doldurun ve kalan ucunu da kapatıp köftelere son şeklini verin.
- Son olarak köfteleri hemen kızartabilir ya da derin dondurucuda 3 ay kadar saklayabilirsiniz
Afiyet olsun...