
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı sebzeli bulgur pilavı, doyurucu ve sebzeli tahıl yemeklerini sevenlerin sıkça tercih ettiği, öğle ve akşam yemeklerinde sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, mantarlı sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern sunumlarla hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, mantarlı sebzeli bulgur pilavı tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri
Mantarlı sebzeli bulgur pilavı tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
15 adet kültür mantarı
2 adet kırmız biber
3 adet sivri yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tutam kuru nane
1 tutam karabiber
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
üm malzemeler hazırsa, mantarlı sebzeli bulgur pilavı tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- İlk olarak soğanları piyaz, sarımsakları, mantarları ve biberleri ince ince dilimleyin.
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’yi et sote modunda kapağı açık konumda çalıştırın.
- Isınan hazneye ilk olarak yağları, soğan ve sarımsaklarla birlikte tuzu da ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından mantarları ve biberleri de ekleyip sularını bırakana kadar birkaç dakika daha kavurun. Son olarak biber salçası, baharatlar, bulgur ve sıcak suyu da ekleyip karıştırın.
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapağını ve buhar valfini de kapatıp pilav modunu seçin.
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici, pişirme işlemini otomatik olarak başlatacak ve sıcak bekletme özelliğiyle demlenme işlemini de tamamladıktan sonra düdük düşecektir.
- Kapağı açın, pilavı karıştırın ve sıcak olarak kıyılmış dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun...