
Pratik Dana Kavurma Tarifi
Pratik dana kavurma, kırmızı et sevenlerin sıkça tercih ettiği, bayram sofralarında ve özel akşam yemeklerinde sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, pratik dana kavurma için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel hazırlayın hazırlayın, ister özel günlerde ikram edin, pratik dana kavurma tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Pratik Dana Kavurma Tarifi Malzemeleri
Pratik dana kavurma tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağı600 gram dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Pratik Dana Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, pratik dana kavurma tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’yi et sote modunda çalıştırın ve hazneye tereyağını ekleyin. Yağ ısınca etleri de ekleyip renkleri dönene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
- Ardından tuz, karabiber, soyulmuş bir bütün soğanı ve defne yaprağını da koyup kapağı ve buhar valfini kapatın.
- Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’yi et moduna getirin. Düdüğün çıkmasının ardından otomatik pişirme işlemi başlayacak ve sürenin sonunda düdük düşene kadar sıcak tutma özelliği sayesinde kavurmanız tam kıvamında pişecektir
- Ardından kavurmanızı hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...