ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
Cevizli Peynirli Biber Ezme Tarifi

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi

Tavuklu kuskus salatası, hafif ve doyurucu salata çeşitlerini sevenlerin sıkça tercih ettiği, öğle yemeklerinde ve davet sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, tavuklu kuskus salatası için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern sunumlarla hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, tavuklu kuskus salatası tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi Malzemeleri

Tavuklu kuskus salatası tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.
 

Malzemeler:

1,5 su bardağı kuskus
3 adet derisiz tavuk kalça
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber  
1 tutam kekik
1 tutam toz kırmızı biber
2 adet salatalık
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için:
Ezine beyaz peynir
Siyah zeytin

Tavuklu Kuskus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler hazırsa, Tavuklu kuskus salatası tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
 

Yapılışı:

  1. Orta boy bir tencerenin içinde kaynar tuzlu suda kuskusları haşlanmaya bırakın.
  2. Vestel Ankastre Ocak’ın wok gözüne büyük bir tava yerleştirin ve yüksek ateşte ısıtın. Tavukları ufak küpler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Bu aşamada tavukların bir yüzeyi renk alana kadar hiç kımıldatmayın. Ardından tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip soteleyerek tavukları 10 dakika kadar pişirin. Son olarak toz kırmızı biber de ekleyip ocaktan alın.
  3. Aynı anda haşlanmış olan kuskusları da süzüp geniş bir servis kasesine alın. Üstlerine sıcak tavukları da ekleyin ve lezzetlerin birleşmesi için karıştırın.
  4. Son olarak çatala gelecek irilikte doğradığınız domatesleri, salatalıkları, ince kıyım maydanozları, limon suyu ve biraz da zeytinyağı ekleyip salatayı karıştırın.
  5. Servis etmeden önce salataya biraz Ezine beyaz peynir parçaları ve siyah zeytinler ekleyin.

Afiyet olsun...