
Taze Fasulye Tarifi
Taze fasulye, zeytinyağlı sebze yemekleri sevenlerin sıkça tercih ettiği, yaz sofralarında ve hafif öğle yemeklerinde kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, taze fasulye için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster geleneksel usullerle hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, taze fasulye tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Taze Fasulye Tarifi Malzemeleri
Taze fasulye, tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
500 gram taze fasulye2 adet kuru soğan
2 adet domates
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Servis için:
Zeytinyağı
Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, Taze fasulye tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz. .
Yapılışı:
- İlk olarak taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Soğanları piyaz kesin ve domatesleri de rendeleyin.
- Geniş bir kasede domates rendesi, doğranmış soğanlar, tuz, şeker ve zeytinyağını salata yapar gibi karıştırın ve ovun. Bu karışıma taze fasulyelerle birleştirip karıştırın.
- Karışımı Vestel Ziyafet Çok Amaçlı Pişirici’nin haznesine koyup kapağını kapatın ve buhar valfini de kapalı konuma getirin.
- Çok amaçlı pişiricide sebze modunu seçin. Pişiricinin düdüğü çıktıktan sonra 5 dakikalık otomatik pişirme işlemi kendiliğinden başlayacaktır. Sürenin sonunda düdük düşene kadar otomatik devreye giren sıcak tutma özelliği ile bekleyin.
- Ardından kapağı açın fasulyeleri servis kabına alın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz taze fasulyenize son olarak biraz daha zeytinyağı ekleyin.
Afiyet olsun...