
Yaban Mersinli İlik Sulu Dondurma Tarifi
Yaban mersinli ilik sulu dondurma, besleyici ve farklı tatları sevenlerin sıkça tercih ettiği, yaz aylarında sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, yaban mersinli ilik sulu dondurma için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster modern hazırlayın, ister özel günlerde ikram edin, yaban mersinli ilik sulu dondurma tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Yaban Mersinli İlik Sulu Dondurma Tarifi Malzemeleri
Yaban mersinli ilik sulu dondurma tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
2 su bardağı dondurulmuş yaban mersini1 adet muz
2 avuç fındık
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 su bardağı ilikli kemik suyu (soğuk)
Yaban Mersinli İlik Sulu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
üm malzemeler hazırsa, yaban mersinli ilik sulu dondurma tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Bütün malzemeyi Vestel X Maxi 4 bıçaklı doğrayıcının haznesine koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Karışımı cam ve geniş bir kaba döküp 4 saat derin dondurucuda sertleşene kadar bekletin.
- Dondurma kaşığı ile servis kasesine alıp üzerine biraz daha Hindistan cevizi serperek dondurmayı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...