
Yoğurtlu Yulaflı Mayasız Ekmek Tarifi
Yoğurtlu yulaflı mayasız ekmek, pratik ekmek alternatiflerini sevenlerin sıkça tercih ettiği, kahvaltı ve akşam yemeği sofralarında kendine yer bulan bir lezzettir. Bu tarifimizde, yoğurtlu yulaflı mayasız ekmek için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılış sürecini bulabilirsiniz. İster farklı iç harçlarla hazırlayın, ister aile yemeklerinde ikram edin, yoğurtlu yulaflı mayasız ekmek tarifiyle damaklarda iz bırakabilirsiniz.
Yoğurtlu Yulaflı Mayasız Ekmek Tarifi Malzemeleri
Yoğurtlu yulaflı mayasız ekmek tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Ölçüleri dikkatle takip ederek tarifin kıvamını tam tutturabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.Malzemeler:
500 gram süzme yoğurt1 adet yumurta beyazı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
220 gram yulaf unu
100 gram tam buğday unu
Dışını kaplamak için:
1 su bardağı yulaf
Yoğurtlu Yulaflı Mayasız Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeler hazırsa, yoğurtlu yulaflı mayasız ekmek tarifinin yapılışına geçebiliriz. Aşağıdaki adımları sırayla takip ederek lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Detaylara dikkat ederek tarifin kıvamını yakalayabilirsiniz.
Yapılışı:
- Hamur için gerekli tüm ürünleri Vestel Stand Mikser’in haznesine koyun, çırpıcı (pedal) aparatını takıp ilk olarak düşük devirde çalıştırın. Ardından deviri yükseltin ve hamur toparlanana kadar 1-1,5 dakika çalıştırın.
- Dış yüzeyini kaplayacağınız yulafları geniş bir tabağa yayın. Elinizi hafifçe ıslatıp hamurdan mandalina boyunda bir parça alıp fazla sıkıştırmadan yuvarlayın ve yulafların üzerine bırakın. Kenarlarını yulafla kapladıktan sonra hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye bırakın.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fanlı fırında ekmekleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen ekmekleri 5-10 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun...