Çökertme kebabının lezzetini ortaya çıkaran temel unsurlar, kullanılan malzemelerin uyumu ve tazeliğidir. Etin doğru şekilde marine edilmesi, patatesin ince doğranarak kıtır kıvamda kızartılması ve sosun dengeli hazırlanması bu tarifin olmazsa olmazları arasındadır. Aşağıda çökertme kebabını hazırlamak için gerekli malzemeler ve ölçüleri yer almaktadır.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Kontrfile | 1 adet/300 gr |
Patates | 2 adet/ 420 gr |
Ayçiçek yağı | 1,5 su bardağı/ 300 ml |
Marinasyon İçin: | |
Soğan | 1 adet/ 100 gr |
Zeytin yağı | 1/2 çay bardağı/ 50 ml |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Karabiber | 1 çay kaşığı/ 5 gr |
Süt | 1/2 su bardağı/ 100 ml |
Domates Sosu İçin: | |
Tereyağı | 2 yemek kaşığı/ 30 gr |
Pul biber | 1 tatlı kaşığı/ 6 gr |
Domates | 1 adet/ 110 gr |
Çökertme kebabının lezzetini yakalayabilmek için sıralamaya ve pişirme sürelerine dikkat ederek ilerlemek önemlidir. İşte adım adım yapılışı: