Lezzetli ve tam kıvamında bir cordon bleu yapılışı için doğru malzemeleri kullanmak çok önemlidir. Tavukların dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık ve dolgun olması için malzemeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayın. Galeta ununun kıtır dokusu ve kaşarın akışkan lezzetiyle bu yemek, tam bir lezzet şöleni sunacak. İşte ihtiyacınız olanlar:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Tavuk Göğsü | 4 adet/800 gr |
Kaşar Peynir | 4 dilim/120 gr |
Jambon | 2 dilim/80 gr |
Yumurta | 1 adet/60 gr |
Galeta Unu | 1 su bardağı/120 gr |
Sıvı Yağ | 4 yemek kaşığı/ 60gr |
Cordon Bleu Tarifi Nasıl Yapılır?
Cordon bleu yapımı, mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif olmasına rağmen, ortaya çıkan sonuç kesinlikle profesyonel bir restoran yemeğini aratmaz. İşte adım adım bu lezzetli yemeği hazırlamanın püf noktaları:
Lezzetli bir cordon bleu yemek tarifi için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli:
Cordon bleu yemeği, hem şık hem de doyurucu bir ana yemek olarak farklı garnitürlerle mükemmel uyum sağlar. Yanında: