Tarçınlı elma dolgusu ve kıyır hamuruyla enfes bir tatlı: Elmalı turta tarifi! Kolay yapımı ve benzersiz tadıyla sofralarınıza lezzet katın.
Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.Elmalı turtanın sırrı, doğru malzemeleri özenle bir araya getirmekte gizlidir. İşte 4-6 kişilik elmalı turta için gerekli malzemeler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Un | 2+2/3 su bardağı/ 380 g |
Pudra Şekeri | 1+1/4 su bardağı /120 gr |
Tereyağı | 14 yemek kaşığı /196 gr |
Yumurta | 3 yumurta/180 gr |
Vanilya | 1,5 paket/ 7.5 gr |
Tarçın (Hamur İçin) | 1,5 çay kaşığı/ 3 gr |
Elma | 6 adet/600 gr |
Tarçın | 1,5 çay kaşığı /3 gr |
Toz Şeker | 1 su bardağı/100 gr |
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Elmalı turta yapmak hem kolay hem de oldukça keyifli bir süreçtir. Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu tarif, ağızda dağılan hamuru ve tarçın aromalı elmalı iç dolgusu ile herkesi kendine hayran bırakır. Evde sıcacık ve lezzet dolu bir turta yapmak için bu tarif tam size göre!