Doğru malzemeler ve ölçülerle hazırlanan sütlaç, kıvamı ve tadıyla mükemmel bir tatlı deneyimi sunar. Tarifin hem geleneksel lezzetini yakalamak hem de fırında mükemmel kabuğunu oluşturmak için aşağıdaki malzemeleri tam ölçülerinde kullanmaya dikkat edin. İşte 6 kişilik fırın sütlaç tarifi için gerekli olan malzemeler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Süt | 5 su bardağı/1 l |
Şeker | 1 su bardağı/100 gr |
Yumurta Sarısı | 1 adet/20 gr |
Nişasta | 1 yemek kaşığı/25 gr |
Haşlanmış Pirinç | 1 su bardağı/100 gr |
Orjinal fırın sütlaç hazırlamak, düşündüğünüzden çok daha pratik bir süreçtir. Sadece birkaç adımı takip ederek kıvamı tam yerinde ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte kremamsı kıvamı ve üzerindeki eşsiz kabuğuyla dikkat çeken fırın sütlacınızı yapmak için izlenecek adımlar:
Tam kıvamında ve lezzetli bir fırın sütlaç için bazı önemli püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Tarifin doğru şekilde uygulanması, sütlacın kremamsı yapısını ve fırındaki kabuğunun mükemmel olmasını sağlar. İşte başarıya ulaşmanız için bilmeniz gereken detaylar: