Lezzet dolu bir bütün tavuk hazırlamak için doğru malzemelerle başlamak çok önemli. Aromatik baharatlar, taze sebzeler ve portakalın ferahlatıcı dokunuşu bu tarife eşsiz bir lezzet katıyor. İşte 4-6 kişilik fırında portakallı bütün tavuk tarifi için gereken malzemeler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Bütün Tavuk | 1 adet/ 2,5 kg |
Krema | 1/4 Su Bardağı/50ml |
Tereyağı | 2 Yemek Kaşığı/37gr |
Portakal | 1 Adet/200gr |
Limon | 1 Adet/120gr |
Hardal | 1 Yemek Kaşığı/15gr |
Taze Kekik | 4 Dal/20gr |
Taze Biberiye | 2 Dal/20 gr |
Patates | 2 Adet/220gr |
Havuç | 1 Adet/120gr |
Arpacık Soğan | 8 Adet/60gr |
Zeytinyağı | 1/4 Su Bardağı/54ml |
Karabiber | 1/2 Tatlı Kaşığı/5gr |
Tuz | 1/2 Tatlı Kaşığı/5gr |
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırında bütün tavuk yapımı, birkaç basit adımda lezzet dolu bir yemek hazırlamanızı sağlar. İşte pratik ve aromatik bir tarif için yapmanız gerekenler:
Fırında Bütün Tavuk Kaç Dakikada Pişer?
Fırında bütün tavuğun pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve tavuğun büyüklüğüne göre değişir. Bu tarifte: