En güzel fırında levrek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler, hem balığın doğal lezzetini ön plana çıkarır hem de aromatik dokunuşlarla tarifinizi zenginleştirir. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra bu lezzet dolu tarifi kolayca yapabilirsiniz. Gerekli malzemelerin tam listesine aşağıda ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Dilim Levrek | 3 adet/1200 gr |
Limon | 1 adet/80 grr |
Soğan | 1 adet/60 gr |
Defne Yaprağı | 4 adet/4 gr |
Zeytinyağı | 1 çay bardağı/100 gr |
Fırında levrek yapımı, doğru pişirme süresi ile mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlar. Levreğinizin taze ve doğal tadını ön plana çıkarmak için balığı dikkatlice hazırlayıp pişirmek oldukça önemlidir. İşte adım adım fırında levrek yapımı:
Levrek, yaklaşık 40 dakikada pişer ve balığınızın dışı güzelce kızardığında içerisi de sulu ve lezzetli olur.