Lezzetli bir tepsi kebabı için kaliteli malzemeler ve doğru oranlar büyük önem taşır. Bu tarifte kullanılan her malzeme, yemeğin hem lezzetini hem de dokusunu mükemmel hale getirir. Baharatların ve sebzelerin kıymayla uyumu, tepsi kebabını hem görsel hem de lezzet açısından zenginleştirir. İşte 4-6 kişilik fırında tepsi kebabı için ihtiyacınız olan malzemeler:.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Dana Kıyma | 1 kase/1 kg |
Soğan (ince kıyılmış) | 1/ adet/60 gr |
Maydanoz(ince kıyılmış) | 1 demet/150 gr |
Sivri biber(ince kıyılmış) | 2 adet/80 gr |
Sarımsak (dövülmüş) | 1 diş/90 gr |
Kimyon | 1/2 tatlı kaşığı/ 3gr |
Tuz | 1/2 tatlı kaşığı/ 3gr |
Karabiber | 1/2 tatlı kaşığı/ 3gr |
Pul biber | 1/2 tatlı kaşığı/ 3gr |
Biber Salçası | 1 yemek kaşığı/ 58gr |
Tereyağı | 1 yemek kaşığı/ 60g |
Su | 1 su bardağı/ 200ml |
Üzeri İçin: | 1/2 tatlı kaşığı/ 3gr |
Domates | 1 adet/85 gr |
Biber | 1 adet/40 gr |
Kırmız Biber | 1 adet/50 gr |
Fırında Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Evde tepsi kebabı tarifi, birkaç basit adımla hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Baharatların ve sebzelerin etle buluştuğu bu eşsiz tarif, fırında piştiğinde tüm evi saran kokusuyla iştahları kabartır. Aşağıdaki adımları izleyerek, herkesin hayran kalacağı bir tepsi kebabı hazırlayabilirsiniz: