Hamsi kuşu tarifi için gerekli malzemeler, bu eşsiz lezzeti hazırlamanız için oldukça basit ve erişilebilir içeriklerden oluşur. Hamsi kuşunun ana malzemesi taze hamsidir. Ayrıca yeşilliklerden baharatlara kadar tüm malzemeler, lezzetin uyum içinde harmanlanmasını sağlar. Eğer "Hamsi kuşunun içine ne konur?" diye merak ediyorsanız, detaylarına aşağıdaki malzeme listesinden ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Hamsi | 1 kg |
Taze Soğan | 1/2 demet/80 gr |
Maydanoz | 1/2 demet/75 gr |
Kuru Soğan | 1 adet/ 80 gr |
Mısır Unu | 1 yemek kaşığı/ 8 gr |
Nane | 1 çay kaşığı/ 2 gr |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Karabiber | 1 çay kaşığı/ 5 gr |
Mısır unlu hamsi kuşu, doğru malzemeler ve adımlarla hazırlandığında Karadeniz’in eşsiz lezzetini sofralarınıza taşır. Hamsinin tazeliğini koruyarak hazırlanan bu tarif, içindeki baharat ve yeşilliklerle lezzetini zirveye taşır. Mısır unlu hamsi kuşunun yapılış aşamaları:
Mısır unlu hamsi kuşu tarifi, hem sağlıklı hem de Karadeniz mutfağının eşsiz tatlarını yansıtan pratik bir yemektir!