Hindi dolma tarifine başlamadan önce, bu lezzetli ve gösterişli yemeğin olmazsa olmaz malzemelerine göz atmakta fayda var. İç pilavdan sosuna kadar her bir malzeme hem hindinin lezzetini zenginleştiriyor hem de sofrada unutulmaz bir tat bırakıyor. Dengeli bir iç dolgu ve dışını saran nefis sosla, tam kıvamında bir hindi pişirmek düşündüğünüzden çok daha kolay!
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Bütün hindi | 1 adet/ 5 kg |
Limon | 1 adet / 100 gr |
Ayçiçeği yağı | 1 su bardağı/ 50 gr |
Sarımsak | 1 diş/ 5 gr |
Kuru soğan | 2 adet/ 200 gr |
Taze kekik | 2 dal/ 3 gr |
Taze biberiye | 2 dal/ 3 gr |
Salça | 1,5 yemek kaşığı/ 40 gr |
Krema | 1 su bardağı/ 240 gr |
Tuz | 1 atlı kaşığı/ 8 gr |
Karabiber | 2 çay kaşığı/ 10 gr |
Pilav Dolgusu: | |
Baldo pirinç | 2 su bardağı/ 360 gr |
Kuru soğan | 2adet/ 200 gr |
Sarımsak | 5 diş/ 25 gr |
Kuş üzümü | 1/4 su bardağı/ 40 gr |
Dolmalık fıstık | 2/3 su bardağı/ 90 gr |
Tarçın | 1 yemek kaşığı/ 10 gr |
Tereyağı | 3 yemek kaşığı/ 45 gr |
Zeytin yağı | 1 yemek kaşığı/ 15 gr |
Tuz | 1 tatlı kaşığı/ 8 gr |
Taze çekilmiş karabiber | 2 çay kaşığı/ 8 gr |
Sıcak su | 2 su bardağı / 400 gr |
Lezzetiyle sofraya iddialı bir giriş yapmak isteyenler için hindi dolma mükemmel bir tercihtir. İç pilavı, özel sosu ve fırında yavaş yavaş pişen dış katmanıyla biraz sabır gerektirse de sonucu her şeye değen, klasik ama etkileyici bir yemektir. İşte adım adım hindi dolmanın yapılışı:
İç Pilav Hazırlığı:
Hindi ve Sos Hazırlığı:
Pişen hindiyi sıcak şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Lezzetli iç dolgusu ve dışının hafif kızarmış görüntüsüyle sofranızın yıldızı olmaya hazır!