Ispanaklı tartın lezzet sırrı, özenle seçilmiş malzemelerinde gizlidir. Hamurunun kıyırlığı, iç harcının sebzelerle dengesi ile bu tarif, her lokmada mükemmel bir deneyim sunar. İşte ıspanaklı tart için gerekenler:.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Un | 2 su bardağı/300 gr |
Tereyağı | 9 yemek kaşığı/125 gr |
Yumurta | 1 adet/60 gr |
Süt | 1 su bardağı/240 gr |
Kabartma Tozu | 1,5 çay kaşığı/5 gr |
Ispanak | 2 bağ/500 gr |
Havuç | 1 adet/80 gr |
Kapya Biber | 2 adet/100 gr |
Zeytinyağı | 4 yemek kaşığı/60 gr |
Tuz | 2 çay kaşığı/12 gr |
Karabiber | 1 çay kaşığı/6 gr |
Pul Biber | 1 çay kaşığı/6 gr |
Ispanaklı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Evde kolayca yapabileceğiniz bu ıspanaklı tart tarifi, pratik adımlarıyla zahmetsiz bir hazırlık süreci sunuyor. İncecik hamuru, bol sebzeli iç harcı ve baharatların kusursuz uyumu ile bu tart, hem gözlere hem de damaklara hitap edecek. Şimdi adım adım tarifin keyfini çıkarın!