Bu tarif, 4-6 kişilik kalamar dolması hazırlamak için gereken malzemeleri içermektedir. Ölçülere bağlı kalarak dengeli bir iç harç elde edebilirsiniz.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Bütün Kalamar | 6 adet / 300 gr |
Ispanak (Doğranmış) | 3 tutam / 100 gr |
Dereotu | 1 tutam / 20 gr |
Arpacık Soğan | 3 adet / 24 gr |
Sarımsak | 2 diş / 10 gr |
Ezine Peyniri | 6 yemek kaşığı / 90 gr |
Zeytinyağı | 3 yemek kaşığı / 75 gr |
Panko Ekmek Kırıntısı | 1 çay bardağı / 45 gr |
Marinasyon İçin: | |
Karbonat | 2 çay kaşığı / 12 gr |
Toz Şeker | 11 çay kaşığı / 6 gr |
Süt | 1 su bardağı / 200 ml |
Kalamar dolması hazırlarken iç harcın kıvamı ve marinasyon süresi büyük önem taşır. İşte lezzetli ve yumuşacık kalamar dolmaları için adım adım tarif::