Kıyır kıyır ve tam kıvamında bir irmikli kalburabastı tarifi için gereken malzemeleri eksiksiz hazırlayın. Doğru ölçülerle hazırlanan hamur, tatlınızın mükemmel bir şekilde kıvam almasını sağlayacak.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Tereyağı | 1/2 su bardağı/ 125 gr |
Yoğurt | 1 yemek kaşığı/ 45 gr |
Süt | 1 su bardağı/ 200 ml |
Sıvıyağ | 1 çay bardağı/ 100 ml |
Un | 3,5 su bardağı/ 490 g |
İrmik | 2 yemek kaşığı/ 20 gr |
Kabartma Tozu | 1,5 çay kaşığı/ 6 gr |
Ceviz içi | 1/2 su bardağı/ 45 gr |
Şerbeti İçin | |
Şeker | 2 su bardağı/ 340 gr |
Su | 2 su bardağı/ 400 ml |
Limon Suyu | 1 tatlı kaşığı/ 7 gr |
Lezzetli ve kıyır kıyır bir orjinal kalburabastı tatlısı hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay! İrmikle zenginleşen bu tatlı, ağızda dağılan dokusuyla her lokmada sizi kendine hayran bırakacak. Şimdi, adım adım ilerleyerek bu nefis lezzeti hazırlayabilirsiniz!