Kentucky tavuk tarifine başlamadan önce, bu özel lezzeti ortaya çıkaran temel malzemelerin neler olduğunu bilmekte fayda var. Doğru malzeme seçimi ve oranları, çıtır dokusuyla öne çıkan bu tarifi tam kıvamında hazırlamanın ilk adımıdır.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Tavuk göğüsü | 3 adet/600 gr |
Yumurta | 2 adet/120 gr |
Su | 1/2 su bardağı/ 100ml |
Un | 1 su bardağı/ 140gr |
Köri | 2 çay kaşığı/ 10gr |
Kırmızı toz biber | 1 çay kaşığı/ 5gr |
Kimyon | 1 çay kaşığı/ 6gr |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 6gr |
Mısır Gevreği | 2 su bardağı/ 140g |
Evde Kentucky chicken yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! Doğru teknikle hazırlandığında dışı çıtır, içi yumuşak tavuklar elde etmek mümkün. İşte fırında hazırlayabileceğiniz adım adım Kentucky tavuk tarifi: