Lezzetin sırrı, doğru malzemelerin doğru şekilde bir araya getirilmesinde gizlidir. Tavukların yumuşacık dokusunu ve iç pilavın zengin aromasını ortaya çıkarmak için malzemelerinizi eksiksiz hazırlayın. İşte piliç topkapı iç pilavı ve tavuk için gerekenler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Kemiksiz Tavuk Kalça | 4 adet/ 1200 gr |
Zeytinyağı | 1/2 çay bardağı/ 50 ml |
Kara Biber | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Kırmızı Toz Biber | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 12 gr |
İç Pilavı İçin: | |
Pirinç | 1 su bardağı/ 150 gr |
Dolmalık Fıstık | 1 paket/ 23 gr |
Kuş Üzümü | 1 paket/ 40 gr |
Kuru Soğan | 1 adet/100 grr |
Karabiber | 1 çay kaşığı/ 6 gram |
Sıcak Su | 1 su bardağı/ 200 ml |
Zeytin Yağı | 2 yemek kaşığı/ 30 ml |
Toz Şeker | 1 yemek kaşığı/ 25 gr |
Tuz | 1 tatlı kaşığı/ 12 gr |
Sos İçin: | |
Sıcak Su | 1 çay bardağı/ 100 ml |
Zeytin Yağı | 1/2 çay bardağı/ 50 ml |
Domates Salçası | 1/2 yemek kaşığı/ 8 gr |
Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?
Piliç topkapı yemek tarifi, adım adım kolayca uygulanabilir ve her defasında mükemmel sonuçlar verir. Lezzetli ve gösterişli bir yemek hazırlamak için bu adımları dikkatle takip edin: