Lezzetli ve tam kıvamında bir pırasalı kiş hazırlamak için gereken malzemeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayın. Pırasalı kiş tarifleri arasında en pratik ve lezzetli seçeneklerden biri olan bu tarif, sebzelerin en güzel haliyle buluştuğu eşsiz bir tat sunuyor. İşte malzeme listesi:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Hamuru İçin: | |
Un | 1+3/4 su bardağı/ 245 gr |
Tereyağı | 1/2 su bardağı/ 125 gr |
Yumurta Sarısı | 2 adet/40 gr |
Soğuk Su | 2 yemek kaşığı/ 20 gr |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
İç Dolgusu İçin: | |
Pırasa | 3 adet/ 210 gr |
Havuç | 1 adet/ 80 gr |
Tuz | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Karabiber | 1/2 çay kaşığı/ 3 gr |
Krema | 1 su bardağı/ 200ml |
Yumurta | 3 adet/ 180 gr |
Tuz (Kremalı Karışıma) | 1 çay kaşığı/ 6 gr |
Zeytinyağı | 2 yemek kaşığı/ 30 gr |
Üzeri İçin: | |
Rendelenmiş Kaşar Peyniri | 1 su bardağı/100 gr |
Pırasalı havuçlu kiş, havuç ve pırasanın müthiş uyumu sayesinde sofralarınıza renk ve lezzet katın! İşte adım adım fırında nar gibi kızaran, hem pratik hem de göz dolduran pırasalı kiş yapımı: