Tam kıvamında, yumuşacık bir revani hazırlamak için doğru malzemeleri kullanmak çok önemlidir. Limonun ferahlatıcı aroması, yoğurt ve irmiğin yumuşak dokusuyla birleştiğinde bu tatlıya hayran kalacaksınız. İşte sizi her lokmada mutlu edecek o eşsiz tarifin malzemeleri!
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Kek için: | |
Yumurta | 5 adet/300 gr |
Toz şeker | 1,5 su bardağı/350 gr |
Yoğurt | 1,5 su bardağı/376 gr |
İrmik | 1,5 su bardağı/240 gr |
Vanilya | 1 paket/8 gr |
Un | 1,5 su bardağı/210 gr |
Kabartma Tozu | 1 paket/15 gr |
Sıvı yağ | 1,5 çay bardağı/144 gr |
Şerbet İçin | |
Su | 4,5 su bardağı/1080 ml |
Şeker | 4,5 su bardağı/900 gr |
Limon Suyu | 3/4 adet/75 gr |
Revani yapmak aslında oldukça kolay ve zevkli bir deneyimdir. Her adımı dikkatle uygulayarak, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak harika bir tatlı ortaya çıkarabilirsiniz!
Revani tatlınızın kıvamını ve lezzetini mükemmelleştirmek için şu püf noktalarına dikkat edin: