Rosto edilmiş domates çorbası tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler, yemeğin lezzetini ve dokusunu belirleyen önemli unsurlardır. Fırınlanmış domateslerin zengin aroması, baharatların uyumu ve ek lezzetlerle harmanlanarak enfes bir çorba hazırlanır. Tüm gerekli malzemelere aşağıdaki listeden kolayca ulaşabilir ve hazırlıklara başlayabilirsiniz.
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Domates | 10 adet/1 kg |
Taze Kekik | 4 dal/5 gr |
Sarımsak | 2 diş/40 gr |
Zeytinyağı | 1/2 çay bardağı/50 gr |
Krema | 1/2 su bardağı/100 gr |
Su | 10 su bardağı/2 l |
Şeker | 1 yemek kaşığı/25 gr |
Tereyağı | 2 yemek kaşığı/80 gr |
Un | 3 yemek kaşığı/ 45 gr |
Tuz | 1 tatlı kaşığı/12 gr |
Rosto domates çorbası tarifi, fırınlanmış domateslerin lezzetini kremalı ve pürüzsüz bir doku ile buluşturur. Doğru adımları takip ederek, zengin aromalı ve sıcak bir başlangıç yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte rosto edilmiş domates çorbasının yapım aşamaları: