Lezzetli ve tam kıvamında bir Antep fıstıklı baklava hazırlamak için gereken malzemeleri eksiksiz hazırlayın. İşte malzemeler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Baklavalık Yufka | 40 Adet/480 gr |
Toz antep fıstığı | 2,5 su bardağı/250 gr |
Tereyağı | 11 yemek kaşığı/150 gr |
Ayçiçek yağı | 1/2 çay bardağı/50ml |
Su | 1 su bardağı/200 ml |
Şeker (Şerbeti İçin) | 1 su bardağı/100 gr |
Limon suyu (Şerbeti İçin) | 3 damla/3 gr |
İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır Antep fıstıklı baklava tarifi! Hazır yufka kullanarak, baklavacıdan alınmış gibi lezzetli ve incecik katmanlarıyla bol Antep fıstıklı bir tatlı yapabilirsiniz. Özel günlerinizi bu ev yapımı Antep fıstıklı baklava tarifi ile taçlandırın ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunun!
Mükemmel bir baklava hazırlamak için bu püf noktalarına dikkat edin: