ELEKTRONİK

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

EV ALETLERİ VE SÜPÜRGELER

İKLİMLENDİRME

AKILLI ÜRÜNLER

MOBİLİTE

VESTEL x ASLI FİLİNTA SERİSİ

DİĞER ÜRÜNLER

 
KURUMSAL SATIŞ
0

Volovan Tarifi

Bu lezzetli tarifi hazırlamakta kullanabileceğiniz Vestel ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.

Volovan, Fransız mutfağının zarif atıştırmalıklarından biridir. Kat kat kabaran milföy hamuruyla hazırlanan bu minik lezzetler, hem şık sunumları hem de hafif dokularıyla dikkat çeker. İster özel davet sofralarında ister günlük çay saatlerinde kullanabileceğiniz volovanlar, içerisine dilediğiniz malzemeyle çeşitlendirebileceğiniz harika bir alternatiftir. Şimdi evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tüm püf noktalarıyla birlikte anlatılmış volovan tarifine göz atın!

Volovan Tarifi Malzemeleri

Volovan yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça sade ve pratik şekilde bulunabilir ürünlerden oluşur. Ölçülere dikkat ederek tarifinizi eksiksiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER ÖLÇÜ / GRAMAJ
Milföy Hamuru 12 Adet / 720 gr
Yumurta 1,5 Adet / 90 gr
Çörek Otu 3 Yemek Kaşığı / 38 gr

Volovan Nasıl Yapılır?

Volovan yapımı sanıldığının aksine oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz:

  1. Taban için milföyü tezgaha alın, yuvarlak aparat yardımı ile bastırarak kesin.
  2. Çerçeve kısmı için başka bir milföyü önce aynı boyuttaki aparat ile sonra ortasını biraz daha küçük başka bir aparat ile kesip çerçeve şeklini verin.
  3. Çerçeve şeklindeki milföyü daire şeklindeki milföy üzerine yerleştirin ve diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın.
  4. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpin.
  5. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında ilk 30 dakika alt üst ayarda, son 10 dakika 180 derece fanlı ayarda pişirin.

Volovan Tarifi Püf Noktaları

Lezzetli ve estetik bir volovan hazırlamak için aşağıdaki detaya dikkat etmeniz yeterlidir:
  1. Orta kısmını doldurmak istediğiniz volovanların kabarmaması için tabanlarına mutlaka delikler açın.

Volovan Tarifi Servis Önerisi

Volovanlar, içleri boş olarak pişirildikten sonra soğumaya bırakılır ve ardından damak zevkinize uygun dolgularla süslenir. Peynirli karışımlar, tavuklu harçlar ya da tatlı krema dolguları ile zenginleştirilebilir. Davet sofralarında mezelerle birlikte sunabilir ya da çay saatlerinde yanında taze nane çayıyla ikram edebilirsiniz. Zarif sunumu ile göz dolduran volovanlar, tek lokmalık şıklık arayanlar için ideal bir tercihtir.