TV - SES

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

KÜÇÜK EV ALETLERİ

ISITMA - SOĞUTMA

AKILLI ÜRÜNLER

Tüm Akıllı Ürünler

MOBİL CİHAZLAR

DİĞER ÜRÜNLER

Yedek Parça ve Aksesuarlar

Vestel.com.tr Farkını Keşfedin
Ayrıntılar Burada

ÇEREZ POLİTİKASI

Vestel Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“Çerez”) faydalanmaktayız. İşbu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (Kanun) 10’uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında hazırlanmıştır.
Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.
 
İşbu Çerez Aydınlatma Politikası ile internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak,  Platform’ların kullanımı sırasında toplanan Çerezler’in hangi amaçlarla kullanıldığı ve bu Çerezler’i nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktadır.
 
Sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız Çerez’leri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni Çerez’ler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Politikası’nın hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel Çerez Politikası üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Çerez Toplamanın Yöntemi,  Hukuki Sebebi ve Kişisel Verilerin Aktarılması
 
Zorunlu çerezler, talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması, internet sitemizdeki ziyaretçilerin sayılması ve trafiğin ölçülmesi) yerine getirilebilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanunun 5(2)(c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.
Reklam ve Pazarlama çerezleri, iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve size ilgili reklamlar göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İşlevsel çerezler, internet sayfamızı daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5(1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır. Kullanıcılar çerezleri yönet bölümünden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilmekte ve Zorunlu Çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerini belirleyebilmektedirler. Yine bu panel üzerinden kullanıcılar tercihlerini her zaman değiştirebilmektedirler.

Çerezler’in kullanıma illişkin yönetimi her zaman Çerezleri Yönet bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. 
Toplanan kişisel verileriniz işbu Çerez Politikası’nda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimiz ile paylaşılabilecektir. 

Sürelerine Göre Çerez Türleri

1)Oturum Çerezleri; bu Çerezler geçici süreli çerezler olup tarayıcının kapatılması veya oturumun sonlandırılması ile birlikte yok olan Çerezlerdir.
2)Kalıcı Çerezler; bu Çerezler sizler silene kadar veya yok olma gününe bağlı olarak tarayıcınız otomatik silene kadar sabit sürücünüzde kalan Çerezler’dir. Kalıcı Çerezler’in yok olma tarihleri çeşitli olsa dahi önceden belirlidir. 
Provenansa Göre Çerez Türleri

1) Birinci Taraf Çerezleri; adından da anlaşılacağı üzere birinci taraf Çerezler’i Platform’larımız tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerezler’dir. . Birinci taraf çerezler, doğrudan kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesi yani tarayıcının adres çubuğunda gösterilen URL (ornek.com.tr) tarafından yerleştirilmektedir.

2)Üçüncü Taraf Çerezleri; bu Çerezler ziyaret ettiğiniz Platform’larımız tarafından değil reklam veren veya analitik sistem gerçekleştirilen üçüncü taraflar tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerezler’dir. Üçüncü taraf çerezlerse kullanıcının ziyaret ettiği etki alanından farklı bir etki alanı tarafından yerleştirilmektedir.
Çerezler ve Kullanılma Amaçları

1) Zorunlu Çerezler: zorunlu Çerezler internet sitemizin ana fonksiyonlarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli Çerezler olup, güvenlik, ağ yönetimi ve internet sitemize erişimi sağlayan Çerezlerdir. Zorunlu çerezler birinci taraf çerezler olup oturum süresince (gizlilik tercihlerinize dair çerezler hariç olmak üzere, zira bu çerezler oturum süresinden daha uzun ömürlüdür) kişisel veri işlemekte, oturum sonlandığında otomatikman silinmektedirler. Söz konusu çerezler talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar. Ayrıca performans ve analitik amaçlı çerez internet sitemizdeki ziyaretçilerin sayılması ve trafiğin ölçülmesine olanak sağlamaktadır ve birinci taraftır. Bu sayede sitemizin performansını ölçmekte ve iyileştirebilmekteyiz. Bu çerezler internet sitemizdeki hangi sayfaların en popüler olduğu, hangilerinin de en az popüler olduğunu anlamamıza yardımcı olmaktadır.

2) İşlevsel/Tercih Çerezleri; işlevsellik Çerezler’i olarak da bilinin tercih Çerezler’i internet sitesinin kullanılan dil veya tercih edilen bölge veya otomatik olarak girişi sağlayan kullanıcı adı ve şifre gibi geçmişteki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayan Çerezler’dir. Bu tür çerezler, internet sitemizi daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) üzere kullanılmaktadır.

3) Performans/Analitik Çerezleri; Bu çerezler, sitenin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılmakta olup bu duruma reklamların ilgili kişiler üzerindeki etkisinin ölçümü de dâhildir. İnternet sitesi sahipleri tarafından, tekil ziyaretçilerin sayısını tahmin etmek, bir internet sayfasına götüren en önemli arama motoru anahtar kelimelerini tespit etmek veya internet sitesinde gezinme durumunu izlemek için kullanılmaktadırlar.

4) Reklam/Pazarlama Çerezleri; Bu Çerezler kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan Çerezler’dir. Bu Çerezler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir. Bu çerezler internet sitemiz aracılığıyla reklam ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve size ilgili reklamlar göstermek üzere kullanılmaktadır.

Platform’larımız Kullanılan Çerezler
Zorunlu Çerezler
Belli Çerezler’in kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
Çerez Açıklama Süre
Oturum Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. (1.taraf) 540 gün
JSESSIONID JSP ile yazılmış siteler tarafından kullanılır. Kullanıcıların sayfa istekleri arasındaki durumunu korumak için kullanılan genel amaçlı platform oturumu çerezleri. (1. Taraf) Oturum boyunca
AWSALB, AWSALBCORS Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Microsoft .NET tabanlı teknolojilerle yazılmış siteler tarafından kullanılan genel amaçlı platform oturum çerezi. Genellikle sunucu tarafından anonimleştirilmiş bir kullanıcı oturumunu sürdürmek için kullanılır.(1.taraf) 6 gün

İşlevsellik Tercih Çerezleri

Bu Çerezler sizlerin site ve uygulama üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.
Çerez Açıklama Süre
choice_cookie Google tarafından belirlenmiştir. Bu grup, tercihlerinizi ve web sitesi istatistikleri gibi diğer bilgileri hatırlamak ve dönüşüm oranlarını izlemek için benzersiz bir kimlik belirler. Google'ın politikaları https://policies.google.com/technologies/types adresinde görüntülenebilir (1. Taraf) 30gün

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu Çerezler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.



Çerez Açıklama Süre
statistics_cookie Google tarafından sağlanan bir web analitiği hizmeti olan Google Analytics, Çerezler aracılığıyla ve kullanıcıların Web Sitesinde yaptığı kullanımı topluca izlemek için kullanılır. Kullanıcı tarayıcı ayarlarını değiştirerek Google Analytics çerezlerini engelleyebilir. Bu, Web Sitesinin tüm özelliklerini olumsuz etkileyebilir ve işlevselliğini sınırlayabilir. (1.taraf) 30 gün
marketing_cookie "Bu çerezlerin kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan çerezlerdir. Bu çerezler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir. (1.taraf) 30 gün
NID bu çerez google tarafından tercihleriniz hakkında bilgi depolamak amaçlı üretilmektedir. (3. Taraf) 6 ay
_ga Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, sitenin analitik raporu için ziyaretçi, oturum, kampanya verilerini hesaplamak ve site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler, bilgileri anonim olarak depolar ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için rastgele oluşturulmuş bir sayı atar. (1. Taraf) 2 yıl
_gid Bu çerez, Google Analytics tarafından yüklenir. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandığına ilişkin bilgileri depolamak için kullanılır ve web sitesinin nasıl çalıştığına dair bir analitik raporu oluşturmaya yardımcı olur. Ziyaretçi sayısı, geldikleri kaynak ve anonim bir biçimde ziyaret edilen sayfalar dahil olmak üzere toplanan veriler. (1. Taraf) 1 gün
_gcl_au Bu çerez web sitesiyle kullanıcı etkileşimini anlamak için Google analytics tarafından kullanılır. (1. Taraf) 3 ay
_dc_gtm_UA-19527415-1 Bu çerez Google tarafından ayarlanır ve kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. (1. Taraf) 1 dakika

Hedefleme veya reklam çerezleri
Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için Çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için Çerezler kullanılabilmektedir.
Çerez Açıklama Süre
personaclick_device_id Personaclick database'indeki tekil aygıt numarası (3. Taraf) 6 ay
personaclick_session_code Personaclick database'indeki tekil aygıt numarası (3. Taraf) Oturum boyunca
IDE Google DoubleClick tarafından kullanılır ve kullanıcının web sitesini ve diğer reklamları nasıl kullandığına ilişkin bilgileri web sitesini ziyaret etmeden önce saklar. Bu, kullanıcılara kullanıcı profiline göre kendileriyle alakalı reklamlar sunmak için kullanılır. (3. Taraf) 2 yıl
Fr Facebook Çerez, kullanıcılara ilgili reklamları göstermek ve reklamları ölçmek ve geliştirmek için Facebook tarafından ayarlanır. Çerez ayrıca, Facebook pikseli veya 3 ay
Datr Facebook sosyal eklentisi olan sitelerde kullanıcının web üzerindeki davranışını da izler. (3. Taraf) oturum açmış kullanıcıdan bağımsız. Bu çerez, Facebook'un güvenliğinde ve sitesinde önemli bir rol oynar. (3. Taraf) 2 yıl
x-referer Bu çerez, tam yönlendiren URL28'i içerir. Facebook bu değeri doğru şekilde yakalamak için kullanır. (3. Taraf) 2 yıl
1P_JAR Google tarafından belirlenmiştir. Bu grup, tercihlerinizi ve web sitesi istatistikleri gibi diğer bilgileri hatırlamak ve dönüşüm oranlarını izlemek için benzersiz bir kimlik belirler. (3. Taraf) 1 yıl 1 ay
Mdata mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf) 13 ay
İd mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf) 13 ay
w mookie1.com - Bu tanımlama bilgileri, Mookie reklamları tarafından web'de size sunulan reklamların en alakalı olmasını ve benzer reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak için kullanılır. (3. taraf) 13 ay
_fbp Bu çerez, Facebook tarafından, bu web sitesini ziyaret ettikten sonra Facebook'ta veya Facebook reklamları tarafından desteklenen bir dijital platformda olduklarında reklam sunmak üzere ayarlanır. (3. Taraf) 3 ay
gat_UA-, Bu çerez Google tarafından ayarlanır ve kullanıcıları ayırt etmek için kullanılır. (1. Taraf) 1 dakika

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?
Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı Çerezler’in kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.
Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:  
  • Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerezler’e ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezler’e ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerezler’in kullanılmasını engelleme, Çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezler’i devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/  adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezler’e ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir. 
  • Google Analytics tarafından yönetilen Çerezler’i kapatmak için tıklayınız
  • Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir. 
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir. 
  • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.


   
Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
  https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
  https://support.microsoft.com/en-gb/windows/deleteand-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
  https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-trackingprotection-firefox-desktop?redirectslug=enable-and-disable-cookies-websitepreferences&redirectlocale=en-US
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
  https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/)
Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR
  https://help.apple.com/safari/mac/9.0/#/sfri40732


Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,
  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok 
  • edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuata Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ hükümleri uyarınca, yazılı bir şekilde Levent 199 Büyükdere Caddesi No:199 34394 Şişli/İSTANBUL adresine yazılı olarak, vestelticaret@hs03.kep.tr  adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Şirketimiz’e daha önceden bildirdiğiniz ve Şirketimiz sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile kvk@vestel.com.tr  adresine iletilmesi halinde en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.
 
Son güncelleme tarihi: 09.03.2022

 
delete