TV - SES

BEYAZ EŞYA

ANKASTRE

Tüm Ankastre Ürünleri

KÜÇÜK EV ALETLERİ

ISITMA - SOĞUTMA

AKILLI ÜRÜNLER

Tüm Akıllı Ürünler

MOBİL CİHAZLAR

DİĞER ÜRÜNLER

Yedek Parça ve Aksesuarlar

Vestel.com.tr Farkını Keşfedin
Ayrıntılar Burada

COOKIE POLİTİKASI

Vestel Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“Cookie” veya “Çerez ”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Politikası ile Platform’ların kullanımı sırasında toplanan Cookie’lerin hangi amaçlarla kullanıldığı ve bu Cookie’leri nasıl kontrol edebileceğiniz sizlere açıklamaktadır.

Sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız Çerez’leri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni Çerez’ler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Cookie Politikası’nın hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel Cookie Politikası üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

Cookie Toplamanın Yöntemi, Hukuki Sebebi ve Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda Çerez’ler yoluyla toplanmaktadır. Ayrıca, internet sitemizin veya diğer uygulamalarımızın çalışabilmesi amaçlı zorunlu olan Çerezler Kanun’un 5 inci maddesinde belirtilen Şirketimizin meşru menfaat; tercih, istatistik ve pazarlama amaçlı toplanan  Çerez’ler ise yalnızca açık rıza hukuki şartına dayalı şekilde toplanmaktadır. 

Çerezler’in kullanıma illişkin tercihlerinizi her zaman Cookieleri Yönet bölümünden gerçekleştirebilirsiniz.

Toplanan kişisel verileriniz işbu Çerez Politikası’nda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimiz ile paylaşılabilecektir.

Sürelerine Göre Cookie Türleri

1) Oturum Çerezleri; bu Çerez’ler geçici süreli çerezler olup tarayıcının kapatılması veya oturumun sonlandırılması ile birlikte yok olan Çerez’lerdir.

2) Kalıcı Çerezler; bu Çerez’ler sizler silene kadar veya yok olma gününe bağlı olarak tarayıcınız otomatik silene kadar sabit sürücünüzde kalan Çerez’lerdir. Kalıcı çerezlerin yok olma tarihleri çeşitli olsa dahi önceden belirlidir.

Kaynağına Göre Çerez Türleri

1) Birinci Taraf Çerezleri; adından da anlaşılacağı üzere birinci taraf Çerez’leri Platform’larımız tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerez’lerdir.

2) Üçüncü Taraf Çerezleri; bu Çerez’ler ziyaret ettiğiniz Platform’larımız tarafından değil reklam veren veya analitik sistem gerçekleştirilen üçüncü taraflar tarafından cihazınıza yerleştirilen Çerez’lerdir.

Kullanılma Amaçları

1) Zorunlu Çerezler: zorunlu Çerez’ler internet sitemizin ana fonksiyonlarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli Çerez’ler olup, güvenlik, ağ yönetimi ve internet sitemize erişimi sağlayan Çerez’lerdir. Sizlerin taleplerinize bağlı olarak tarayıcınızın ayarlarından bu Çerez’leri devre dışı bırakabilirsiniz Ancak bu durum sizlerin internet sitemizi kullanımınızdaki bazı fonksiyonları etkileyebilecektir.

2) Tercih Çerezleri; işlevsellik Çerez’leri olarak da bilinin tercih Çerez’leri internet sitesinin kullanılan dil veya tercih edilen bölge veya otomatik olarak girişi sağlayan kullanıcı adı ve şifre gibi geçmişteki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlayan Çerez’lerdir.

3) İstatistik Çerezleri; Performans Çerez’leri olarak da bilinen istatistik Çerez’leri internet sitesinin nasıl kullanıldığı, hangi sayfaların ziyaret edildiği veya hangi linklerin kullanıldığına ilişkin bilgilere ilişkindir. Bu bilgilerden hiçbiri sizi tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu bilgilerin tamamı toplu şekilde işlenmekte olup ayrıca anonim haldedir. Bu Cookie’lerin temel amacı internet sitesinin gelişmesinin sağlanması olup, internet sitesine özgü de olsa 3. taraf analitik Çerez’leri de içerebilecektir.

4) Pazarlama Çerezleri; Bu Çerez’ler kullanıcıların online davranışlarını takip ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunulmasını sağlayan Çerez’lerdir. Bu Cookie’ler, topladığı bu bilgileri diğer reklam veren üçüncü parti kişilerle de paylaşılabilecektir.

Platform’larımızda Kullanılan Çerezler

Zorunlu Çerezler

Belli Çerez’lerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

Çerez Açıklama
Oturum Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. 540 gün süre ile tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Yük Dengeleme Yük dengeleme çerezleri, yükü dağıtarak sunucu yükünü azaltmak için 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Güvenlik Güvenlik çerezler, güvenlik kontrolleri için 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Kullanıcı Kimliği Kullanıcı kimliği çerezler, kullanıcıların yalnızca kendi bilgilerini görmeleri için 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Dolandırıcılık Tespiti Tıklama hilelerinin tespit edilmesi için 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu Çerez’ler sizlerin site ve uygulama üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

Çerez Açıklama
Dil Kullanıcının seçtiği dili kaydeder ve buna uygun seçenekler sunar.  540 gün süre ile kullanılmaktadır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür
Mobil Eğer kullanıcı Siteyi mobil bir cihazdan ziyaret ediyorsa, ana web sitesini göstermek için kullanılır. (Örneğin, cihazın Flash'ı etkinleştiridiği), ya da Flash'a ihtiyaç duymayan bir mobil sitede olduğunu. Kaynak site kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir. 540 gün süre ile kullanılmaktadır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Flash Çerezleri Oynatılacak ses ve video içeriklerini etkinleştirir. 540 gün süre ile kullanılmaktadır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

 

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu Çerez’ler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu Çerez’ler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

Çerez Açıklama
Kampanya/ Promosyon Kampanyaların etkisinin hesaplanması için 540 gün süre ile kullanılmaktadır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Pazar Analizi Pazar analizi yürütülmesi amacıyla 540 gün süre ile kullanılmaktadır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Son Ziyaret Ve Hareket Kullanıcılara sitemizi son ziyaretlerinden itibaren neler değiştiğine ilişkin güncellemelerde bulunmak ve kullanıcıların tercihlerini daha iyi anlamak için 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür
Adobe Omniture Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Son Zamanlarda İzlenen Videolar Son zamanlarda izlenen videoların izlenme tarihleri ve başlıkları, kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir.  540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Sayfa Geçmişi Sayfa geçmişi çerezleri, kullanıcıların hangi sırayla hangi siteleri ziyaret ettiğini takip etmek için kullanılır. Eğer kullanıcı Siteyi ziyaret ettiğinde bir hatayla karşılaşırsa, çerez bilgisi hatanın raporlanması ve çözümü için log dosyasına kaydolur.  540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.
Kaynak Site Kaynak site kullanıcıların tercihlerini daha iyi anlamak için kullanılır.

 

Hedefleme veya reklam çerezleri

Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için Çerez’ler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için Çerez’ler kullanılabilmektedir.

Çerez Açıklama
Google Analitikleri Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde analitikleri "AID" Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar. Sitemiz, Google Analitik çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler, ABD'de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google'ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google'ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz. 540 gün süre ile kullanılır. Çerezlerin Kontrolü https://tools.qooqle.com/dlpaqe/qaoptout
Reklam Davranışsal ve hedef odaklı reklamların ziyaretçilere gösterilmesi amacıyla kullanılmaktadır. 540 gün süre ile kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkündür.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform’un çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı Çerez’lerin kapatılması halinde Platform’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz. Platform’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir: 

• Ziyaretçiler, Platform’u görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek Çerez’lere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerez’lere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin Çerez’lerin kullanılmasını engelleme, Çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerez’leri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır.

• Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platform’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

• Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız.

• Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.

• Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

• Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

• Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookiesettings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

• kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuata Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ hükümleri uyarınca, yazılı bir şekilde Levent 199 Büyükdere Caddesi No:199 34394 Şişli/İSTANBUL adresine yazılı olarak, vestelticaret@hs03.kep.tr adresine güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Şirketimiz’e daha önceden bildirdiğiniz ve Şirketimiz sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile kvk@vestel.com.tr adresine iletilmesi halinde en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Son güncelleme tarihi: 01.01.2021

delete