Lezzetli ve akışkan kıvamıyla öne çıkan sufle tarifiniz için malzemelerinizin tam ölçüde olması önemlidir. İşte 4-6 kişilik tarif için ihtiyacınız olan malzemeler:
MALZEMELER | ÖLÇÜ / GRAMAJ |
---|---|
Yumurta | 3 adet/150gr |
Bitter Çikolota | 1 su bardağı/100 gr |
Un | 1/2 su bardağı/100 gr |
Tereyağı | 8 yemek kaşığı/90 gr |
Şeker | 1 su bardağı/100 gr |
Sufle yapmak, düşündüğünüzden çok daha eğlenceli ve pratik bir süreçtir. Yalnızca doğru adımları takip ederek, evde restoran kalitesinde bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hem akışkan iç dolgusu hem de kabarmış dış yapısıyla kusursuz bir sufle yapmak için adım adım izlemeniz gerekenler:
Suflenizin tam kıvamında ve leziz olması için bu püf noktalarına dikkat edin
Suflenizi şık bir sunumla servis ederek hem göze hem damağa hitap edebilirsiniz. Yanına vanilyalı dondurma ekleyerek, sıcak tatlı-soğuk dondurma uyumunu mükemmel bir hale getirebilir ya da çırpılmış krema ile servis ederek çikolatanın yoğun tadını dengeleyebilirsiniz.Servis öncesi üzerine pudra şekeri serpiştirmek ya da taze meyvelerle süslemek de hem şık hem de lezzet katacak bir dokunuş olacaktır.